Zaterdagopvang

“Bijzondere opvang voor bijzondere kinderen” 

Zaterdagopvang voor kinderen met een stoornis in het autisme spectrum 

Kinderen met ASS hebben vaak geen club of opvang in hun vrije tijd omdat zij niet of moeilijk in een groep kunnen functioneren. Net-Iets-Anders maakt het mogelijk voor deze kinderen om op zaterdag opvang te verlenen. 

Wat verstaan we onder zaterdagopvang?

Speciaal voor kinderen met autisme organiseren we zaterdagopvang. Tijdens deze zaterdagopvang staan sfeer, veiligheid en positieve aandacht voorop. De kinderen moeten zich veilig voelen en contact kunnen maken met andere kinderen.
Daarnaast zal bij de samenstelling van de groep gekeken worden naar de leeftijd en gedrag van de kinderen en natuurlijk naar de behoefte van het kind. De groepsgrootte zal zijn 4 kinderen met 2 begeleiders of 6 kinderen met 2 begeleiders net naar de behoefte van de zorgintentie van de kinderen. Ook bestaat er de mogelijkheid om uw kind een 1 op 1 begeleiding aan te bieden. 

De leeftijd van de kinderen voor de zaterdagopvang is tussen de 4 en 12 jaar. 

De zaterdagopvang zorgt niet alleen voor plezier en leermomenten bij de kinderen, het geeft ook het thuisfront de mogelijkheid even bij te tanken. U kunt uw kind elke week laten komen, maar natuurlijk ook per dagdeel inschrijven. 

WELKE ACTIVITEITEN BIEDEN WE AAN? 

Belangrijk is dat de kinderen activiteiten aangeboden krijgen die voor ieder prettig en ontspannend zijn. U kunt denken aan de volgende activiteiten: 

 • knutsel/hobby activiteiten 

 • sociale vaardigheden aanleren

 • speel mogelijkheden zowel binnen als buiten 

VEILIGE OMGEVING 

De kinderen kunnen pas echt genieten als zij zich veilig en vertrouwd voelen. Een zorgvuldig uitgekozen team begeleidt de kinderen en geeft ze positieve aandacht. Het team hecht waarde aan duidelijke afspraken, structuur en een goede sfeer. Hierdoor ontstaat er een veilige sfeer voor uw kind waardoor het kan gaan genieten. 

Om ervoor te zorgen dat de kinderen het prettig hebben op de zaterdagopvang, wordt er goed gekeken of ze bij elkaar passen. Hiervoor willen wij de kinderen van tevoren al een beetje leren kennen bij de ouders thuis, dit gebeurt door middel van een intake gesprek.

LOCATIE:

De opvang zal plaatsvinden op de locatie:
Junis - lokatie Atlantis
De Oude Wereld 52, 2408 JV ALPHEN AAN DEN RIJN

OPVANGTIJDEN.

Zaterdagochtend 09.30 tot 12.30 uur
Zaterdagmiddag 13.30 tot 16.30 uur
Gehele zaterdag 09.30 tot 16.30 uur

VERGOEDING.

In de meeste gevallen zal de vergoeding uit het PGB betaald kunnen worden.

 

inschrijfing

wp5fae6d2e 05 06